Dansen in schuilkelders opnieuw
gerecenseerd!

Recensent en auteur Annabel Junge schreef in de winter van 2014 een nieuwe recensie van het boek Dansen in schuilkelders.

Op 22 februari herdenken we dat het zeventig jaar geleden is dat het bombardement in Nijmegen plaatsvond. In dat kader wordt dit boek weer onder de aandacht gebracht.

Lees HIER de recensie van Annabel Junge.

1 Reactie op Dansen in schuilkelders opnieuw
gerecenseerd!

  • Jannie Disveld schreef:

    Omdat ik meer wilde begrijpen van het leven van mijn ouders in Nijmegen tijdens de oorlog heb ik uw boek gelezen. Ik vond het een levendig verslag van een intelligent en ondernemende meisje dat erg goed op de hoogte bleek van wat er allemaal speelde..
    Ik zou graag willen weten of u mijn ouders kende. Vermoedelijk niet mijn vaders kant (Disveld), maar misschien wel die van mijn moeder . Mijn opa Jan van Haaren had een kapsalon aan de Grootestraat en was aktief in het maatschappelijk leven (o.a. voor de Benedenstad).
    Hij haatte de Duitsers en werd daardoor in de gaten gehouden door een NSB-er in de straat, van wie ik de naam nooit heb kunnen achterhalen. Hij had drie kinderen: Alie , Henk (die in Duitsland moest werken) en Jan.
    Het zou erg fijn zijn als u iets van hen wist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *